İSTANBUL / ESENYURT - Esenyurt Anadolu Lisesi

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

TÜBİTAK Bilim Fuarları; temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB'e bağlı devlet okulları, Mesleki Eğitim Merkezleri ve BİLSEM'lerde düzenlenen, TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği etkinliklerdir. Bu kılavuz TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenleyen okullardaki proje yürütücüsü ve danışman öğretmenlerimizi bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Okullarda düzenlenen bu fuarlarla, 5-12. sınıf öğrencilerinin; öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ve izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

Yayın: 18.04.2021 - Güncelleme: 25.08.2023 10:50 - Görüntülenme: 414