İSTANBUL / ESENYURT - Esenyurt Anadolu Lisesi

Rehberlik Servisi Nedir?

Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacını gütmektedir.

Okulumuzda bulunan rehberlik servisi; öğrencilerin eğitsel, mesleki ve psikolojik gelişimlerini takip eder, bu süreç içinde velilerimizle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

Rehberlik Servisinde Hangi Hizmetler Sunulmaktadır?

• Arkadaş ilişkileri,
  • Ders başarısı,
  • Aile ile olan ilişkiler,
  • Kendini tanıma,
  • Kendini rahat ifade edebilme,
  • Sınav kaygısı,
  • Okul korkusu,
  • Stres,
  • Öfke Kontrolü,
  • Ders çalışma yöntemleri,
  • Karar verme becerileri,
  • Ergenlik Dönemi Problemleri,
  • Diğer psikolojik, eğitsel veya mesleki konularda rehberlik servisimiz hizmet vermektedir.

REHBERLİK SERVİSİNE BAŞVURU

Rehberlik Servisi, eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin serbestçe başvurabileceği bir birimdir. Servisten yararlanmanın herhangi bir prosedürü yoktur. Servisten randevu almak hizmetin daha etkin ve planlı yapılmasını sağlamak içindir.

Yayın: 29.03.2021 - Güncelleme: 26.04.2024 10:54 - Görüntülenme: 968